søndag 28. februar 2010

Siste uke på Linda West

Selv om african time kan regnes som noe upålitelig, raser tiden av gårde for oss som tilbringer dagene her i Livingstone. Nå er det søndag, og det er ti dager til vi reiser hjem. På torsdag avsluttet Kirsti, Hanne, Elisabeth og Gunnhild sin undervisingspraksis ved Linda West Basic School.

I løpet av den siste uken på skolen har elevene danset tradisjonelle afrikanske danser og ”skal vi danse- dansen”. De har også sunget, lagt førstehjelpsbøker og fått lesetrening med bøker lånt fra biblioteket (stor stas!). Vi avsluttet med en fest i begge klassene, og Elisabeth og Gunnhild fikk oppleve noen dansetrinn vi bare kan drømme om å etterligne selv. Klasserommene var pyntet med ballonger og elevene koste seg med 20 kjekspakker og 20 liter juice, og selvfølgelig bilder av seg selv og film av dansingen (enda større stas!). Fire triste studenter forlot skolen etter avskjeden (ikke stas).

Lørdagskveld var det klart for BBQ på Jollyboys, alle var invitert! Guttene gjorde et lurt valg da de slengte et kilo biff på grillen. Jentene ville derimot gå for den sunne og enkle varianten med kylling, men det hele endte med noen halvstekte marinerte kyllingbiter på tallerkenen. Hanne og Elisabeth måtte ty til den velkjente toasten, og ble møtt med latter av Jonathan i baren.

I dag, søndag, startet vi dagen med et besøk i Ethels kirke. Fantastisk sang og dansing også her. Noe frustrerende for agnostikerne av oss å iherdig bli forsøkt skrevet inn som kirkens medlemmer, men ellers var opplevelsen super!

Ellers lader vi opp til en ny dag på lærerutdanningen i morgen.

Elisabeth og Gunnhild

1 kommentar:

  1. Oi! Rart å tenke på at dere snart er på vei tilbake! Men, jeg gleder meg masse, Hanne :D Har gått forbi leiligheten din noen ganger, og det ser ut som om den har det bra ;) Kos dere masse de siste dagene!! (hopp i strikk ;) )

    SvarSlett