mandag 8. mars 2010

Kvinnedagen og avslutning på Nalituwe

I dag har vi vært heldige å få delta i markeringen av kvinnedagen her i Livingstone. Med matchende kjoler med resten av de ansatte ved skolene våre har vi ventet i to timer før toget startet, marsjert ned hovedgaten til Civic Centre og lyttet til taler, sang og dans.

Fra venstre Elisabeth, Jarle, Kirsti, Therese, Gunnhild, Helene, Hanne og Hans Kristian

På ettermiddagen var det feiring av Womens` Day på Nalituwe Basic School. Da vi ankom var de kvinnelige lærerne i god gang med dansingen. Og vi kastet oss rask ut i dansen vi og, selv om vi er stive som nordmenn flest.. Deretter skulle vi sette oss annenhver zambisk - norsk mens vi skulle spise, noe som gjorde at vi alle fikk snakket med andre enn vi til vanligvis gjør.

Kvelden var visstnok ikke bare en feiring av kvinnenes dag, men også en avslutning for oss studentene, og gjengen fra Linda West var også med. Som Stephania sier ”We`re all one family”. Vi hadde en avslutning på lørdag, men det er alltid fint med en ekstra fest. Rektor og mentorer takket for en fin tid med oss, deretter fikk vi fra Nalituwe en t-skjorte, lue og skjerf med zambisk trykk på. Så nå har vi ingen grunn til å glemme Zambia selv i -20 i Trondheim. Jarle, Hans Kristian, Helene og Therese tok også ordet og takket for en fin tid på Nalituwe – og da var gråten nærme. Vi har hatt det fantastisk sammen med alle der, og vi kommer aldri til å glemme menneskene vi har blitt kjent med.

2 kommentarer:

  1. Lykke til med avslutningen av kvinnedagen, og velkommen hjem til Norge om noen få dager!
    Hilsen Geir

    SvarSlett
  2. Lykke til med pakkingen!:) Rundt 2 plussgrader i Tr.heim i dag. Det er ikke helt avskrekkende å komme hjem til. Ha en fin flytur!

    Welcome home! :D

    Hanne(søs til Elisabeth)

    SvarSlett